Ervaringen met de Progenion luchtreiniger

Mijn ervaringen met de firma Progenion. Voorkom een “kat in de zak”

Pas op !! Filtersets al na enkele jaren niet meer verkrijgbaar !!

Rond 2014 kocht ik een geavanceerde luchtreiniger met 7 laags filter techniek: door de combinatie van o.a. een fotokatalistisch filter en een actief koolstoffilter worden stoffen, bacteriën en virussen op een zeer effectieve wijze geneutraliseerd.

De Progenion PR-450M ionisator luchtreiniger, al snel geen filtersets leverbaar….

Bij mij keuze zocht ik de “beste”, in dit geval ook het duurste, voor de ruimte (85m2) die ik wilde ioniseren en filteren. Bij dit product kreeg ik een extra filterset bijgeleverd, dat was mooi maar voor de prijs van een dikke 400 euro mag je dat ook wel verwachten want de filters gaan ca. één jaar mee.

Eind 2018, ik gebruikte de luchtreiniger niet dagelijks, was ik toe aan een nieuwe filterset. Tot mijn stomme verbazing bleek dat filters voor dit type niet meer voorradig waren, de luchtreiniger van dit type werd ook niet meer geproduceerd, het toestel is vervangen door een nieuwer model, de PR-450C. Blijkbaar me een ander formaat filters.

Ik nam contact op met de firma  Progenion, en moest het doen met de mededeling: “Het spijt me, we kunnen niks voor u doen, uw apparaat is naar onze mening afgeschreven…. u kunt het nieuwere model krijgen met een korting van 100 euro”.

Ik heb het internet nog afgezocht of er nog ergens mijn filters te krijgen waren (ik meen dat ze 70 euro gekost hebben) voor mijn 4 jaar oude luchtreiniger want op zich was er niks mis met de werking, buiten dan dat hij niet meer goed filterde. Maar helaas pindakaas, nergens meer te verkrijgen!! Ik zag zelfs nog het zelfde type van mijn uit de handel genomen luchtreiniger, de PR-450M nieuw te koop staan… Als je daar intrapt dan ben je helemaal “in de aap gelogeerd….”

Jazeker, er zit 2 jaar garantie op het apparaat maar als je zoals in de gebruiksaanwijzing vermeld staat de filters elk jaar vervangt dan kan de luchtreiniger naar 2 jaar al naar het milieupark of schrothoop als er geen filtersets meer te koop zijn.

Ik vind het in ieder geval geen manier van doen. Ik moet bekennen, de luchtreiniger werkte perfect (al zijn naar mijn mening de luchtreinigers van Progenion wel enigzins luidruchtig in vergelijk). Was er ook tevreden mee, de werking was prima, akkoord, dat mag ook wel voor 400 euro, maar helaas toch “een kat in de zak“.

De opvolger: Progenion PR-450C ULPA Luchtreiniger met UV, ook al niet meer in productie…

Ik las op de website van Progenion dat de opvolger, de PR-450C ook al uit productie is genomen. Met andere woorden, heb je dit model, ben je van plan dit model elders of tweedehands te kopen dan koop als de wiedeweerga de benodigde filters want je kunt verwachten dat ze binnenkort ook niet meer verkrijgbaar zijn !!

Ik heb in ieder geval tabak van de firma Progenion en mijn advies naar een ieder:
Ga voor een bekend merk waarvan onderdelen tot in lengte van dagen nog verkrijgbaar zijn!!

Peter Knops, pk@loxia.net

1 thought on “Ervaringen met de Progenion luchtreiniger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.