19 maart 2024

1900-04-13 Harie Meijers, Le meeting du Pâques

0

Meyers te Parijs!

Harie Meyers, onze Maastrichtse landgenoot, is weer naar Parijs; hij gaat uitkomen in de wedstrijd om de Paasprijs. Hij schreef aan Le Vélo, dat hij zich niet geregeld heeft kunnen trainen in Maastricht wegens het ongunstige weer. Hij gaat nu hard aan ’t werk op de 666 meter van het Parc des Princes

Harie Meyers

Tilburgsche courant 15 april 1900:

Jaap Eden en Mathieu Cordang zijn volgens het blad De Kampioen dezer dagen naar Maastricht vertrokken om zich daar zoetjesaan te gaan prepareren voor de grote wielersport gebeurtenissen van het aanstaande seizoen. Ze hebben dus het voorbeeld gevolgd van onzen kampioen Harie Meyers, die op de Limburgse wegen eveneens zijn trainingswerk begonnen is en thans nog slechts wat „speedwork” op de baan van nodig heeft om behoorlijk in form te zijn. Jaap heeft een contract gesloten met een bandenfabriek.Wat Cordang’s voornemens zijn, valt thans bij benadering af te leiden uit de omstandigheid, dat ook hij met een fabriek gecontracteerd heeft om haar banden te berijden. De oude liefde is dus ten slotte tóch weer bovengekomen, zijn vroegere plannen om niet meer aan de rennerij te doen ten spijt. Zodra hij in conditie is, vertrekt hij naar Berlijn. Hij hoopt in alle grote lange-afstand-wedstrijden uit te komen. De rijwielfirma te Rotterdam, waarin hij vennoot was, is met wederzijds goedvinden ontbonden.

Gian Ferdinando Tomaselli

Voor de grote wielerwedstrijden met Pasen op de Parc-baan te Parijs te houden zijn ingeschreven de volgende renners, geregeld naar hun nationaliteit:

Italië: Tomaselli, Pasini, Momo, Conelli. Minozzi. Bixio. Ferrari, Magli.

Duitsland: Huber, Verheyen, Kuscliera.

Amerika: Banker, Vanoni.

Zwitserland: Gougoltz.

België: Grogna, Deleu.

Nederland: Meyers.

Frankrijk: Jacquelin, Louvet, Bourotte. Domain, Prévot, Max, Brécy, Geutel, Collomb aicé. Collomb jeune, Mathieu, Thuau. Jue, Govin, Dangreau, Considère, Cornet, Olivier, Ruinart, René, Leymarie, Rugère, Vidal.

Rotterdamsch nieuwsblad 18 april 1900:

Harie Meyers, die zich het vorige jaar heeft opgewerkt tot den waardige partner van een Tomaselli, een Grogna, een Momo e. t. q. is bij zijn debuut te Parijs in het seizoen 1900 niet gelukkig geweest. Het ging er op de Parc-baan aldus:

Paasprijs over 1333 m. (twee ronden) 1e afd. 1 Bixio, 2 Grogna; 2e afd. 1 Meyers, 2 Gougoltz; 3e afd. 1 Ferrari, 2 Domain; 4e afd. 1 Deleu, 2 Tomaselli: 5e afd. 1 Jacquelin, 2 Thuau ; 6e afd. 1 Momo, 2 Mathieu. Beslissing 1 Eros in 2 min. 33 1/5 sec., 2 Momo, 3 Bixio.

Waarschijnlijk was Meyers nog lang niet in conditie, evenmin als Tomaselli trouwens.

Tandemwedstrijd over twee ronden: 1e afd. 1 Banker-Tomaselli, 2 Bourotte-Thuau ; 2e afd. 1 Domain-Provost, 2 Brecy-Gentel; 3e afd. 1 Bixio-Ferrari, 2 Huber-Verheyen. Beslissing 1 Bixio-Ferrari, 2 Domain-Prevost, 3 Banker-Tomaselli.


Premiënwedstrijd over 10 kil. 1e Bourotte in 16 min. 27 1/5 sec., 2e Thuau met 1/2 wiellengte, 3e Cornet.

Paul Bourotte

Vreemdelingenprijs over 1333 m. 1e Ferrari in 2 min. 6 2/5 sec., 2e Grogna, 3e Gougoltz, 4e Bixio, 5e Tomaselli.

Eduard Taylor

Wedstrijd over 10 mijl met gangmaking. 1e Taylor in 16 min. 18 sec. (record is van Elkes met 15 min. 26 1/5 sec.), 2e Baugé met 3/4 baan achter, 3e Jacquelin met 2 1/2 baan achter, 4e Gougoltz met 3 banen achter.

Edmond Jacquelin

Henri Desgrange, de directeur van de wielerbaan, heeft, profiterende van de aanwezigheid van zo veel beroemdheden, tegen 22 April een nieuwe wedstrijd uitgeschreven met prijzen van 500, 200, 100 en 50 francs voor de sprinters, 200, 100 en 50 francs voor de handicap en 500, 200 en 100 francs voor de tandems.

Eros

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.