24 juni 2024

2014-03-18 Vrienden Club van Honderd

2

De Vrienden Club van Honderd (VCvH) bestaat officieel sinds 18 maart 2014.

De Stichting Vrienden Club van Honderd opereert geheel zelfstandig en is niet verbonden met andere stichtingen of verenigingen.

ga naar VCvH

Het doel van de Vriendenclub van Honderd is het genereren van fondsen om de (amateur) breedtesport te promoten, in de ruimste zin van het woord.

Valkenburg 1-12-2015 Reünie Limburgse oud renners, veel anekdotes

De club is ontstaan vanuit het in Limburg enorm populaire wielrennen, waardoor momenteel de hoofdmoot van de activiteiten in het kader van wielerwedstrijden plaatsvindt. Het Vrienden Club van Honderd Sportcafé of het sponsorpaviljoen tijdens de Eurode Omloop in Kerkrade zijn enkele voorbeelden van deze netwerkbijeenkomsten. Het Vrienden Club van Honderd Sportcafé wordt meerdere malen per jaar georganiseerd rondom een wielerwedstrijd en is een besloten bijeenkomst voor (potentiële) sponsoren en genodigden. Tijdens deze geheel verzorgde avond brengt onder meer oud-sportjournalist Wiel Verheesen zijn mondelinge column en treden diverse gastsprekers, waaronder ook oud-profrenners.

foto's Jos Tossings en Peter Bouwels
19-06-2017 Valkenburg presentatie “Limburg en de Tour” door Wiel Verheessen

Onze leden zijn hoofdzakelijk zakenmensen en in mindere mate particulieren die de breedtesport, waaronder het wielrennen, een warm hart toedragen. Iedereen kan lid worden met een bijdrage vanaf honderd euro of door een sponsoring in natura een met minimale waarde van dit zelfde bedrag.

Valkenburg 1-12-2015 Reünie Limburgse oud renners
19-06-2017 Valkenburg presentatie “Limburg en de Tour” door Wiel Verheessen
19-06-2017 Valkenburg presentatie “Limburg en de Tour” door Wiel Verheessen
19-06-2017 Valkenburg presentatie “Limburg en de Tour” door Wiel Verheessen

Het werkgebied van de Vriendenclub van Honderd omvat geheel Limburg, waarvan het grootste gedeelte in Zuid-Limburg.

Martin van der Borgh

Vrienden Club van Honderd Sportcafé
Wij organiseren ook onder meer het bekende Vrienden Club van Honderd  Sportcafé van de Limburgse Wielerfanaat Wim van Duivenbode in verschillende plaatsen van Limburg.
De man die tweemaal mede de Tour naar Nederland haalde ( 1978 Leiden ) en een doorkomst vanuit Scheveningen door Leiden in 1973. Hij organiseerde veel Landelijke sportevenementen in de Randstad zoals de Int. Bloemenmarathon ( een etapperace voor rolstoelatleten ) en ja wel dertien maal.

Het TopParken Sportcafé is alleen toegankelijk voor de leden van de Vrienden Club van Honderd of met speciale uitnodiging.
 TopParken Sportcafés te houden in 2018

Valkenburg 1-12-2015 Reünie Limburgse oud renners, foto Jos Tossings
Rob Ruijgh, ambassadeur van de Vrienden Club van Honderd
Bennie Ceulen

Wiel Verheesen, sportjournalist en auteur van o.a. Trainers waar Limburg trots op is, Limburg Wielerland, Heerlen Wielerstad en vele andere boeken en die ook wekelijks een column schrijft voor verschillende weekbladen, ondersteunt ook de Vrienden Club van Honderd en is als sprekend columnist verbonden met het Vrienden Club van Honderd  Sportcafé.

Wiel Verheesen, Wim van Duivenbode

Sportprijzen
Wij reiken de bekende Herman Kusters-Trofee ( van Kusters Promo Gifts te Spaubeek ) uit aan een amateur talent, man of vrouw, uit een tak van de wielersport.

Annemarie van Duivenbode, Marcel Gouka

De Firma Breman-Geelen heeft ook een prijs ( bokaal ) verbonden met de stichting Vrienden Club van Honderd.
De Breman-Geelen aanmoedigingsprijs genoemd. Deze prijs is voor iemand die haar of zijn sport met veel beleving uit oefent ongeacht leeftijd enz..

Herman Kusters, Jo Dorscheidt, Marcel Gouka

Jo Dorscheidt trofee
Deze prijs wordt gegeven aan een vrijwillig(st)er die altijd klaarstaat om een evenement te begeleiden. Jo Dorscheidt is één van de oprichters van de Vrienden Club van Honderd. Helaas is hij overleden op 30 oktober 2016. Hij bleef altijd bij de vrijwilligers even stilstaan en maakte een praatje met hun. Om hem niet te vergeten, wat hij voor de vrijwilligers heeft gedaan, is deze mooie trofee uitgebracht. Het heet dan ook: Jo Dorscheidt trofee Vrijwilliger van het jaar.

met eroicafietsen specialist Jean Lamerichs

Wielergemeente van het jaar
Wij, de Vrienden Club van Honderd in samenwerking met oud (prof) renners geven jaarlijks een oorkonde aan een gemeente die het wielrennen hoog in het vaandel heeft staan. Deze prijs is voor de eerste maal in 2016 vergeven aan de gemeente Valkenburg aan de Geul. Zie de button Trofeeën.

9-9-2016 Wielercafé Eurode Omloop
Kees Boelhouwers, Henk Steevens, Hub Harings

Beschermheer:
Burgemeester dhr. Ralf Krewinkel ( gem. Heerlen) is benoemd tot beschermheer van de Vrienden Club van Honderd. Daarnaast zal hij de uitreiking verrichten van de Herman Kusters Trofee, die de Vrienden Club van Honderd jaarlijks uitreikt aan een aanstormend (wieler) talent.

Leo Knops, Nico Paas, Hub Harings, Gène Beckers, Wiel Frissen

Goede doelen: Stichting wensulance

Het doel van stichting Wensulance is het gratis vervullen van “laatste wensen”, voor niet, of mindermobiele, ernstig zieke, chronisch zieke, of (pre) terminale patiënten.

 Iemand die gezond is heeft duizend wensen.
 Iemand die ernstig ziek is heeft er maar één!

Stichting Wensulance is een non-profit organisatie met een particuliere ambulance, welke door vrijwilligers ( chauffeur en begeleider) word bemand.  www.wensulance.nl

In gesprek met Berry Thoolen
Lid worden van de VCvH is laagdrempelig: de club werkt niet met ingewikkelde sponsorcontracten. Met een jaarlijkse bijdrage ter waarde van minimaal honderd euro (financieel of materieel) bent u van de partij. U ontvangt uitnodigingen voor de Limburgs Vrienden Club van Honderd Wielercafés en diverse activiteiten door het jaar.
Lees meer.. vcvh sponsorenbrief
https://www.vcvh.nl

2 thoughts on “2014-03-18 Vrienden Club van Honderd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *